Kastetmek bitişik mi?
Anlam, Arapça kasd kelimesinin son sesine benzeyerek oluşan bir bileşik kelimedir. Bu nedenle doğru yazım, anlamla bitişik olmalıdır. Türk Dil Kurumu’nun güncel sözlüğünde anlam kelimesinin üç farklı tanımı bulunmaktadır. Bu kelimenin ilk anlamı, amaçlamak, hedef olarak almaktır.
Kast edilmiştir nasıl yazılır?
SÖZCÜĞÜN ANLAMI Vatandaşlar bu sözcüğü sıklıkla yanlış yazarlar. Ancak doğru yol, onu yan yana yazmaktır. Bu sözcük sıklıkla anlam olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım için sağlanmalıdır.
Kastetmek TDK ne demek?
INTENT KELİMESİNİN ANLAMI: Kötülük yapmak, zarar vermek, hasara yol açmayı amaçlamak anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla anlam olarak yanlış yazılır. Doğru şekilde kullanılmak üzere tasarlanmalıdır.
Şefkatin kökü nedir?
“Şefkat, İngilizceye ‘acı çekmek’ anlamına gelen Latince ‘passio’ kökü ile ‘birlikte’ anlamına gelen Latince ‘com’ önekinin birleştirilmesiyle girdi. 14 Aralık 2012 “Şefkat, İngilizceye ‘acı çekmek’ anlamına gelen Latince ‘passio’ kökü ile ‘birlikte’ anlamına gelen Latince ‘com’ önekinin birleştirilmesiyle girdi. ‘Com’ önekiyle birleştirilmesinden ortaya çıktı.
Kast mı kasıt mı?
Öncelikle, kelimenin doğru yazımının “Kast” değil “Intent” olduğunu belirtmek gerekir. Ancak, “ı” ile başlayan bir harfle karşılaşıldığında, aradaki “-ı” atlanır ve kelime “kasdı” olarak yazılır. 6 Bu bağlamda, makalenin başlığında “caste” kelimesinin kullanılması yanlıştır. Doğru kullanım “intent” olmalıdır.
Katetmek nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre Katetmek kelimesinin doğru yazımı “katetmek”tir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
TDK kast ne demek?
Niyet, suçun niteliğinin nesnel unsurları hakkında bilgi ve iradedir. Niyet, Türk Ceza Kanunu’nun 21. maddesinde şu şekilde tanımlanmıştır: “Niyet, suçun yasal tanımının unsurlarının bilerek ve kasıtlı olarak gerçekleştirilmesidir.”
Zerafet mi zarafet mi?
Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “zarafet” olarak kullanılan sözcüğün doğru kullanımı “zarafet”tir.
Vadetmek nasıl yazılır?
Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “söz” şeklinde kullanılan sözcüğün doğru kullanımı “söz”dür.
Kastetmek eş anlamlısı nedir?
düşünmek, varsaymak; düşünmek; söylemek, demek; ima etmek; anlamına gelmek
Hafta içi nasıl yazılır?
Weekday kelimesinin doğru yazımı: TDK tarafından belirlenen Weekday kelimesinin doğru yazımı “weekday”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım weekday’dir.
Sarf etmek nasıl yazılır?
TDK’ya göre “spend” kelimesinin doğru yazımı “spenden”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Pişmanşye kökü nedir?
Pişmaniyenin kökeni İran’a dayanır ve koyun yününe benzediği için yüne benzer anlamında “Peşmek” ismi verilmiş, zamanla Türkçe’de “Regretiye” adıyla anılmıştır.
Sofranın kökü nedir?
Türkçede “sofra” kelimesinin kökeni “sufra”dır. Yani, yemek yenen yer anlamına gelen “sofra” kelimesi, yolculuk anlamına gelen sfr kökünden gelir.
Konukun kökü nedir?
Misafir ~ malikane kelimesi kon- “yatmak, yatağa girmek, geceyi geçirmek” fiil kökünden türemiştir, bkz. Mahmut El-Kaşgarî’de -k isim-fiil ekiyle Kon-12.
Vadetmek nasıl yazılır?
Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “söz” şeklinde kullanılan sözcüğün doğru kullanımı “söz”dür.
Art arda nasıl yazılır TDK?
Kelimenin doğru yazımı ardışık olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Ardışık olarak yazılması yanlış olur.
Zerafet mi zarafet mi?
Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “zarafet” olarak kullanılan sözcüğün doğru kullanımı “zarafet”tir.
İllaki nasıl yazılır TDK?
Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre “illaki” kelimesinin doğru yazımı iki harf “l” ve sonunda bir “i” ile “illaki”dir. “illaki”, “illaki” veya “illaki” olarak yanlış yazılmış olabilir, ancak bunlar doğru değildir.