Mustafa Kemal’in kişilik özellikleri nelerdir?
Atatürk’ün kişilik özellikleri: Vatanına ve milletine olan sevgisi Atatürk’ün özelliklerinin temelini oluşturuyordu. … İdealizmi. … Gerçeği arama gücü … Yaratıcı düşünme biçimi. … Sabır ve disiplin … Öngörü … Nezaket. … Açık sözlülükDaha fazla makale…•23 Ekim 2013
Mustafa Kemal’in kişilik özellikleri nelerdir?
Mustafa Kemal Atatürk’ün Kişilik Özellikleri: İleri görüşlülüğü, sabırlı ve disiplinli yapısı, cesareti, kararlılığı, vatan sevgisi ve liderlik vasıfları gibi birçok kişisel özelliği ön plana çıkmaktadır.
Atatürk’ün en sevdiği 3 özellik nedir?
– İdealist bir kişiliğe sahiptir. – Vatanına ve milletine karşı çok büyük bir sevgisi vardır. – Hakikati arama gücüne sahiptir.
Atatürk’ün en sevdiği 3 özellik nedir?
Geleceğe odaklılık, sabırlı ve disiplinli yapı, cesaret, kararlılık, vatan sevgisi ve liderlik vasıfları gibi pek çok kişisel özelliği gün yüzüne çıkıyor.
Mustafa Kemal’in lakabı nedir?
Mustafa Kemal AtatürkHalaskâr · Gazi · Mareşal · Okul Müdürü · Ebedi Bey Mustafa Kemal Atatürk 1317-S.
Mustafa Kemal Atatürk hangi takımı tutuyor?
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de bir Fenerbahçe taraftarıydı. 10 Ağustos 1928’de, 3-3 berabere biten Gazi Kupası maçından sonra Atatürk, üçü Galatasaraylı, ikisi Fenerbahçeli olmak üzere beş kişiye şöyle demişti: “Burada üçe karşı üçüz. Çünkü ben de Fenerbahçeliyim!”
Atatürk’ün kişilik özellikleri nelerdir 4 sınıf Türkçe?
İleri görüşlü.Sabırlı ve disiplinli.Açıklık.Vatan ve millet sevgisi.İdealizm.Çok yönlülük.Gerçeği arama gücü.İyi kalplilik.Daha fazla makale…•7 Kas 2022
Mustafa Kemal Atatürk’ün lakabı nedir?
– 29 Aralık 1917’de 1. derece “KILIÇLI MECÎDÎ NİŞANI” ile ödüllendirildi. – 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından “GAZİ ve MAREŞAL” unvanlarıyla onurlandırıldı.
Atatürk’ün en çok sevdiği şey nedir?
Gazi Mustafa Kemal’in sevdiği birçok yemek olmasına rağmen, favorileri sorulduğunda, iki ana cevap verildi: pirinç pilavı ve etsiz fasulye. Sık sık yediği bu iki ana yemeğin yanı sıra, yemeyi sevdiği diğer yiyecekler arasında yoğurt ve ekmek yer alır.
Atatürk’ün en sevdiği kişi kim?
Kendisine verilen şu isimler, Atatürk’ün sevdiği ve güvendiği bir kişi olan Salih Bey’in de çevresinde aynı duygularla tanındığını göstermektedir: “Salih Selanik”, “Sadık Salih”, “Şen Salih”, “Tatlı Salih”, ” Male Salih”, “Muharip Salih”, “Dostum Salih” ve “Bozok Salih”. Salih Bey, Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaşıdır.
Atatürk’ün en sevdiği hobisi nedir?
Güreşe çok meraklı olan Atatürk, cirit atma ve at yarışlarının da izleyicisi olarak bilinmektedir. Manastır askeri hazırlık okulunda eğitimi sırasında jimnastik dersleri alan Mustafa Kemal’in, harp okulu ve İstanbul’daki harp okulunda da eğitim ve talimlerde başarılı olduğu kayıtlarda yer almaktadır.
Atatürk’ün 5 özelliği nedir?
Bunların dışında; Mustafa Kemal Atatürk’ün kişilik özellikleri arasında; sanata olan düşkünlüğü, umutsuzluğa kapılmaması, barışçıl kişiliği, iyi kalpliliği, liderlik vasfı ve bütün bir milleti yönetebilme yeteneği de yer almaktadır.
Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği hayvan nedir?
Hayvanları da çok severdi, özellikle atları. Bir gün yeni doğmuş bir tay ve annesini misafirlerin görmesi için Çankaya Köşkü’nün salonuna getirdi. Atlardan sonra en sevdiği hayvan köpeklerdi. Fox adını verdiği köpeği yatağının ucunda uyurdu.
Atatürk’ün iyi bir lider olarak özellikleri nelerdir?
5.
Atatürk’ü büyük bir lider yapan kişilik özellikleri nelerdir?
Atatürk’ün dönüştürücü liderlik özellikleri, “Mustafa Kemal’in Liderlik Sırları” adlı kitapta şöyle sıralanmaktadır: “Güvenilir olmak, kendine güvenen olmak, başkalarını dinlemek, soyut düşünebilme yeteneği, baskıcı olmamak, esnek olmak, espri anlayışına sahip olmak, özverili olmak ve gerçekçi olmak.” (Ertan Kantos, 2011). : 149).
Kişisel özellikleri ne demek?
Kişisel özellikler, bir kişinin benzersiz yönlerini tanımlayan özelliklerdir veya bir kişiyi diğerlerinden ayırmak için kullandığımız tanımlayıcı terimlerdir.
Atatürk’ün sıfatları nelerdir?
24 Kasım 1934’te Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milletin atası olduğunu belirtmek için kendisine “Atatürk” soyadı verildi. “Büyük Önder”, “Ebedi Başkomutan”, “Başöğretmen”; yaşamı boyunca kendisine verilen sıfatlar arasındadır.
Mustafa Kemal Atatürk’ün kimlik bilgileri nelerdir?
Mustafa Kemal Atatürk, 1881 yılında Selanik’in Kocakasım semtindeki Islâhhane Caddesi’ndeki üç katlı pembe bir evde doğdu. Babası Ali Rıza Efendi, annesi Zübeyde Hanım’dır. Baba tarafından büyükbabası Hafız Ahmet Efendi, 14-15. yüzyıllarda doğmuştur. Yüzyıllar boyunca Konya ve Aydın’dan Makedonya’ya yerleşen Kocacık Yörüklerine mensupturlar.