İçeriğe geç

Sağlık Ocağı Ne Tür Hastalıklara Bakar

Aile hekimi hangi hastalara bakar?

Aile hekimliği hastaların yaş, cinsiyet, organ veya sistemleri arasında ayrım yapmaz ve eğitiminin bir parçası olarak tüm hastalara muayene, teşhis, tedavi ve takip hizmetleri sağlar. Aile hekiminin görevleri nelerdir? Aile hekimleri sadece hastalarını tedavi etmez, aynı zamanda hastalanmadan önce onları korumaya çalışırlar.

Sağlık ocağı ne ile ilgilenir?

Sağlık merkezlerinin her türlü koruyucu tıbbi hizmeti sağlaması, hastaları muayene ve tedavi etmesi ve sağlık merkezinde kayıtlı olanların sağlık kayıtlarını tutması gerekir. Sağlık merkezlerindeki doktorlar tedavi edemedikleri vakalarla, hastaneye sevk gerektiren acil durumlarla vb. ilgilenirler. Bu gibi durumlarda hastaları hastaneye sevk ederler.

Aile sağlık merkezi nelere bakar?

Aile hekimi, kendisine kayıtlı engelli, yaşlı, yatalak ve benzeri kişilerden evde bakıma gereksinim duyanlara koruyucu sağlık hizmetleri, ilk tanı hizmetleri, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmeti verir.

Sağlık ocağı hangi testleri yapar?

Aile Sağlığı Merkezimizde Yapılabilen Testler: Tam kan sayımı (hemogram), biyokimya, tiroid fonksiyon testleri, gebelik testi, kan grubu tayini, hepatit belirteçleri, enfeksiyon hastalıkları (VDRL, HIV), vitaminler.

Aile hekimine hangi konularda gidilir?

Kronik hastalık takibi: Diyabet ve hipertansiyon gibi kronik hastalığı olan bireylerin takibi ve tedavisi sağlık merkezleri tarafından yapılabilir. Anne ve çocuk sağlığı: Sağlık merkezleri doğum sonrası bakım, doğum kontrolü, bebek sağlığı ve çocuk aşıları gibi hizmetler sunar.

Aile hekimi neleri muayene eder?

Genel tıp, bölgesinde kayıtlı kişileri bir bütün olarak tedavi eder. Bireylere koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici sağlık hizmetleri sağlayan bir klinik daldır. Aile hekimliği, kayıtlı kişilerin yaş veya cinsiyetine karşı ayrımcılık yapmaz ve eğitiminin bir parçası olarak tüm hastalarla ilgilenir.

Aile hekimi neleri görebilir?

Periyodik diyebileceğimiz düzenli sağlık muayeneleri yapmaktadır. Kendisine kayıtlı kişilerin cinsiyet, yaş ve hastalık grupları (örneğin gebelik, kronik hastalıklar, kanser, annelik, yenidoğan, çocuk sağlığı) açısından taramalarını ve takip muayenelerini yapmaktadır.

Sağlık ocağı D vitaminine bakar mı?

D vitamini testleri hastanelerde, GP muayenehanelerinde ve diğer sağlık merkezlerinde kolayca yapılabilir ve sonuçlar birkaç saat içinde hızlı bir şekilde alınabilir. Kanındaki D vitamini seviyelerini ölçmek isteyen herkes, hemen hemen her sağlık merkezinde ve hastanede D vitamini testi yaptırabilir.

Sağlık ocağı doktoru ne yapar?

Genel pratisyen, insanların sağlıklarını inceleyen, onları tedavi eden ve hastalıkların gelişmesini önlemek için düzenli kontroller yapan bir grup doktordur. Farklı bir uzmanlık gerektiren ciddi hastalıklarda, genel pratisyen hastayı bir uzmana veya uygun bir kliniğe yönlendirir.

Sağlık ocağında hangi bölümler var?

Temel hastalıkların önlenmesi ve tedavisi ile uğraşan pratisyen hekimler, belirli sürelerle iç hastalıkları, kadın hastalıkları-doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları, psikiyatri, kardiyoloji, meme hastalıkları, acil tıp, dermatoloji ve seçmeli (genel cerrahi, fizyoterapi ve rehabilitasyon, nöroloji) branşlarında dönüşümlü olarak görev yapmaktadır.

Aile Hekimi ne ile ilgilenir?

Aile hekimliği, bireylere, ailelere ve toplumlara genel sağlık hizmeti sağlayan bir tıp uzmanlığıdır. Aile hekimleri, genellikle pratisyen hekim olarak çalışan ve birincil sağlık hizmeti sağlayan sağlık hizmeti profesyonelleridir.

Aile sağlığı merkezinde verilen hizmetler nelerdir?

Aile Sağlığı Merkezlerinde sunulan hizmetler 1) Poliklinik hizmetleri. 2) Koruyucu sağlık hizmetleri. 3) 15-49 yaş arası kadınlara yönelik doğum sonrası bakım. 4) Gebelik ve doğum sonrası bakım. 5) Bebek ve çocuk bakımı. 6) Obezite bakımı. 7) Aile planlaması hizmetleri.

Aile hekimliğinde hangi taramalar yapılır?

Aile hekimliğinden randevu alınarak ücretsiz olarak yaptırılabilen koruyucu muayenede vatandaşlara tansiyon, kan şekeri, kolesterol ve kandaki yağ düzeyleri, EKG (kalp röntgeni), idrar tahlilleri ile karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri ve kanser tarama muayeneleri yapılıyor.

Sağlık ocağı CRP bakar mı?

Çoğu durumda C-reaktif protein (CRP) testi birinci basamak sağlık kliniklerinde yapılabilir.

Aile hekimi cildiyeye bakar mı?

Birincil bakımda görülen en yaygın durumlardan biri dermatolojik sorunlardır. Birincil bakımda cilt sorunlarının başarılı bir şekilde tedavi edilmesi, ikincil veya üçüncül bakım ortamlarına yapılan ziyaretlerin sayısını da azaltır. Uzmanlar, birincil bakımda dermatolojik uygulamaların yaygın olarak bulunmasını önermektedir.

Aile hekimi ne ile ilgilenir?

Aile hekimliği, bireylere, ailelere ve toplumlara genel sağlık hizmeti sağlayan bir tıp uzmanlığıdır. Aile hekimleri, genellikle pratisyen hekim olarak çalışan ve birincil sağlık hizmeti sağlayan sağlık hizmeti profesyonelleridir.

Aile hekimi neleri görebilir?

Periyodik diyebileceğimiz düzenli sağlık muayeneleri yapmaktadır. Kendisine kayıtlı kişilerin cinsiyet, yaş ve hastalık grupları (örneğin gebelik, kronik hastalıklar, kanser, annelik, yenidoğan, çocuk sağlığı) açısından taramalarını ve takip muayenelerini yapmaktadır.

Devlet hastanesi aile hekimliği neye bakar?

e) Düzenli sağlık muayenelerini yapmak. f) Kayıtlı kişileri yaş, cinsiyet ve hastalık gruplarına (kanser, kronik hastalıklar, gebe kadınların sağlığı, doğum sonrası hastalar, yenidoğanlar, bebekler, çocuklar, ergenler, yetişkinler, yaşlılar ve benzeri) göre izlemek ve taramak.

Aile hekimliği hangi bölümdedir?

Aile hekimi olmak için üniversitede tıp eğitimi almalı, ardından Tıp Uzmanlık Sınavı’na (TUS) girmeli ve aile hekimliğinde uzmanlık eğitimini tamamlamalısınız. Ancak tıp fakültelerindeki aile hekimliği bölümünden mezun olanlar da aile hekimi olurlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ukraynalı Escort