İçeriğe geç

Kırşehir Çiçekdağı Alevi Mi

Kırşehir Çiçekdağı hangi boydan?

1910 yılında ilçe unvanı kaldırılmış ve Kırdök köyü ilçe haline getirilerek buraya bağlanmıştır. Kırdök köyü, 19. yüzyılın ilk yarısında geldiği tahmin edilen Oğuzların Avşar boyundan Horasan Türkmen hanedanları tarafından kurulmuş bir yerleşim yeridir.

Çiçekdağı Çepni Köyü Alevi mi?

Çepni Köyü, Kırşehir ilinin Çiçeğdağı ilçesine bağlı bir Alevi-Türkmen köyüdür.

Çiçekdağı ismi nereden gelir?

1924 yılında Mecidiye Yozgat’a bağlanarak Kırşehir’e bağlanmıştır. 1930 yılında ise etrafını çevreleyen dağdan dolayı ismi ÇİÇEKDAĞI olarak değiştirilmiştir.

Çiçekdağı’nın kaç köyü var?

Deniz seviyesinden yüksekliği 1220 m.’dir. Toplam nüfusu 18.038, merkez nüfusu 6.604, köylerin toplam nüfusu 11’dir.

Kırşehir hangi soydan gelir?

Orta Asya’dan gelip Anadolu’ya yerleşen 230 aşiret, 1500 boy ve 5800 topluluk olmak üzere yaklaşık 7230 Türkmen aşireti, klanı ve topluluğu vardır. Nevşehir ve Kırşehir bölgelerine yerleşen 450 büyük ve küçük Türkmen aşiretinden biri de Oğuzların Bozok koluna mensup olan Beydili aşiretidir.

Kırşehir Akpınar soyu nereden gelir?

Rivayete göre Antalya bölgesinden göç ederek ilçemizin Tek Höyük mevkiine yerleşen Yörük oğulları, Yozgat bölgesinden göç ederek ilçemizin Eldelekli köylerine yerleşen İmamoğulları aşireti gibi birkaç tanınmış ailenin ticaret ve akrabalık ilişkilerinin gelişmesi sonucu bugünkü Akpınar mevkiine yerleşmişlerdir.

Çepniler Alevi mi Sünni mi?

Karadeniz Bölgesi’nde yaşayan Çepniler ağırlıklı olarak Sünni mezhebine mensuptur.

En çok Alevi hangi ilde?

Türkiye’deki Alevi nüfusunun üçte biri İstanbul bölgesinde yaşamaktadır ve en yoğun oldukları bölgeler Ankara, Adana, Bursa, Antalya, Aydın Damal ve Zile şehirleri ile Orta ve Doğu Anadolu’da Erzincan, Sivas ve Malatya’dır. Tunceli illeri gelmektedir.

Çiçekdağ Kürt mü?

Çiçekdağı da Kırşehir ve çevresi gibi çok sayıda Türkmen aşiretinin yaşadığı bir ilçedir.

Kırşehir mezhebi nedir?

Kırşehir, 14. yüzyılda Anadolu’daki Sufi zanaatkar örgütü “Ahîlik”in en önemli merkezlerinden biri olması nedeniyle önemli ölçüde gelişti. Ünlü Ahî Evren Kırşehir’e yerleşti, Mevlevi Tarikatı gelişti ve büyük Sufi ve Türk şairi Âşık Paşa burada yaşadı.

Kırşehir’in eski adı nedir?

KIRŞEHİR TARİHTE KIRŞEHİR ADI Eskiden Makissos (Macissus) olarak bilinen şehir, İmparator I. Justinianus (527-568) döneminde yeniden kurulmuş ve Justinianopolis adını almıştır. Türkler, uçsuz bucaksız kırsalın ortasında yükselen bu şehre “kır kasabası” adını vermişlerdir.

Kırşehir Çiçekdağı Belediye Başkanı kim oldu?

Hasan HakanoğluÇiçekdağı / Belediye Başkanı

Çiçek Dağı nereye bağlıdır?

Çiçekdağı, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir ilçedir.

Türkiye’nin en küçük köyü neresi?

Geçen yıl sonu itibarıyla en az nüfusa sahip köyler ise Bitlis’in merkez ilçesine bağlı Kayalıbağ, Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Çattepe ve Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Ağaçyurdu oldu.

Türkiye’nin en büyük köyü nedir?

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre Bostanbükü, 6.000 64 nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık köyü oldu. Daha önce 2019’da 5.000 949 nüfusuyla bu unvanı elinde tutan yerleşim yeri, 2021’de 6.000 40 kayıtlı nüfusuyla ikinci sırada yer aldı.

Kırşehir’in hangi Türk boyu?

ÇEPNİ CYME Çiçekdağ’daki Çepni köyünün kurucusu… Kırşehir’de yaygın olarak yaşayan ABDAL’lar bu aşirete aittir. ABDAL BOYUSU: Ünlü şairler yetiştiren ve PİR SULTAN ABDAL’ın mensup olduğu aşiret. Birçok aşiret bu aşirete aittir.

Kırşehir Kaman soyu nereden gelir?

Bazı kaynaklara göre ise Kaman adı, M.Ö. 1200-2200 yılları arasında Kızılırmak bendi bölgesinde yaşayan Etiler (Hititler)’den sonra kurulan Geomages (Kuman) kabilesinden gelmektedir.

Oğuz boyu hangi soydan gelir?

Destanlara göre Oğuz boyu, Oğuz Han’ın altı oğlu ve onların dört oğlundan oluşmuştur. Bu 24 boyun farklı isimleri ve unvanları vardır. Bu bölünme Oğuz Kağan efsanesine dayanır. Daha sonra bu boylar iki boya ayrılmıştır: Bozoklar ve Üçoklar.

Kırşehir’de kimler yaşamış?

Kırşehir ve çevresinde yapılan araştırmalar, ilin tarihinin Eski Tunç Çağı’na (M.Ö. 3000-2000) kadar uzandığını göstermektedir. Daha sonra Hititler, Frigler, Persler, Makedonyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar bölgede hüküm sürmüştür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ukraynalı Escort